خدمات

موسسه سامان پندار

 

حسابرسی عملیاتی

حسابرسی عملیاتی در واقع یکی از انواع خدمات مشاوره مدیریت می باشد که تلاش می کند با بررسی عملیات شرکت ، مدیریت را در افزایش کارآیی و اثر بخشی یاری رساند و به این ترتیب صرفه اقتصادی برای شرکت ایجاد نماید. با توجه به شرایط فعلی دنیای امروز، تغییرات سریع تکنولوژی و نقش اطلاعات و ارتباطات در توسعه سازمانها، مدیریت بهینه منابع در واحدهای اقتصادی، اهمیتی دو چندان پیدانموده است.

بطور کلی اهداف حسابرسی عملیاتی عبارتند از:

۱-­ ارزیابی عملکرد.

۲-­ شناسایی فرصت های بهبود عملیات.

۳-­ ارائه راههای پیشنهادی برای بهبود عملیات.

به این ترتیب حسابرسی به مدیران بنگاههای اقتصادی کمک می کند تا ضمن ارزیابی عملیات مختلف سازمان و ارزیابی کارآیی و اثر بخشی آن، فرصت های بهبود عملیات را شناسایی و با ارائه راهکارهای اجرایی، مدیریت را در افزایش صرفه اقتصادی یاری نماید.

هیأت‌وزیران در جلسه ۲۶/۱۱/۱۳۹۳ به پیشنهاد شماره ۱۷۶۲۸۱/۶۱ مورخ ۲۹/۱۰/۱۳۹۳ وزارت امور اقتصادی و دارایی و به استناد ماده (۲۱۸) قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران ـ مصوب ۱۳۸۹ـ تصویب کرد:

شرکت‌های دولتی که مکلف به انجام حسابرسی عملیاتی می‌باشند در مرحله اول به  شرح جدول پیوست که تأیید شده به مهر دفتر هیأت دولت است، تعیین می‌شوند.

معاون اول رئیس جمهور –  اسحاق جهانگیری

۱- شرکت سرمایه‌گذاری‌های خارجی ایران

۲- بانک ملی ایران

۳- بانک کشاورزی

۴- بانک مسکن

۵- بانک توسعه صادرات

۶ – بانک صنعت و معدن

۷ – شرکت سهامی بیمه ایران

۸ – صندوق مهر اشتغال و ازدواج مهر امام رضا (ع)

۹ – صندوق بیمه محصولات کشاورزی

۱۰ – صندوق حمایت از توسعه سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی

۱۱ – شرکت سهامی پشتیبانی امور دام کشور

۱۲ – کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

۱۳ – شرکت پست جمهوری اسلامی ایران

۱۴ – مرکز گسترش فناوری اطلاعات

۱۵ – شرکت ارتباطات زیرساخت

۱۶ – شرکت برق منطقه‌ای آذربایجان

۱۷ – شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی

۱۸ – شرکت برق منطقه‌ای تهران

۱۹ – شرکت آب منطقه‌ای تهران

۲۰ – شرکت مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر)

۲۱ – شرکت برق منطقه‌ای زنجان

۲۲ – شرکت برق منطقه‌ای فارس

۲۳ – شرکت مدیریت منابع آب ایران

۲۴ – شرکت برق منطقه‌ای اصفهان

۲۵ – شرکت برق منطقه‌ای گیلان

۲۶ – شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی

۲۷ – سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران

۲۸ – شرکت مدیریت طرح‌های صنعتی ایران

۲۹ – صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الکترونیک

۳۰ – سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران

۳۱ – صندوق ضمانت صادرات ایران

۳۲ – شرکت نمایشگاه‌های بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران

۳۳ – شرکت بازرگانی دولتی ایران

۳۴ – شرکت فرودگاه‌های کشور

۳۵ – شرکت ساخت و توسعه‌ زیربناهای حمل و نقل کشور

۳۶ – سازمان بنادر و دریانوردی

۳۷ – شرکت مادرتخصصی عمران و بهسازی شهری ایران

۳۸ – سازمان مجری ساختمانها و تأسیسات دولتی و عمومی

۳۹ -سازمان مناطق آزاد تجاری صنعتی قشم

۴۰ – سازمان مناطق آزاد تجاری صنعتی کیش

۴۱ – شرکت پخش فرآورده‌های نفتی ایران

۴۲ – شرکت بهره‌برداری نفت و گاز اروندان

۴۳ – شرکت خدمات ترابری و پشتیبانی نفت

۴۴ – شرکت خدمات مهندسی و تجهیزات صنعتی موریس جنوب

۴۵ – شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب

۴۶ – شرکت ملی صنایع پتروشیمی

۴۷ – شرکت گاز استان قم

۴۸ -شرکت ملی حفاری ایران

۴۹ – صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری تعاون

۵۰ – شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی کشور

حسابرسی داخلی

سیستم کنترلهای داخلی فرآیندی است که با هدف کسب اطمینان معقول از تحقق اثربخشی و کارآیی عملیات، قابلیت اعتماد گزارش گیری مالی، رعایت قوانین و مقررات مربوط و حفاظت از منابع و دارائیهای سازمان توسط مدیریت و کارکنان سازمان (و یا برون سپاری) پیاده سازی و اجرا میشود .

حسابرسی داخلی یکی از ارکان اساسی هر سازمان جهت کنترل داخلی می باشد. وظایف حسابرس داخلی ، نظارت بر ساختار کنترلی سازمان، ارزیابی اسناد و مدارک مربوطه، پیگیری لازم در انجام وظایف محوله تمامی بخشها، تهیه گزارشات همراه با نظرات و ارائه راهکارهای مناسب می باشد.

اهم اهداف حسابرسی داخلی  عبارت است از:

۱-­ اطمینان از صحت گزارشات مالی و رعایت استانداردهای مربوطه که با بررسی مستمر و کنترل صحیح در سیستمهای امور مالی محقق می گردد.

۲-­ اطمینان از رعایت بخشنامه ها، آئین نامه ها و عدم انحراف از آنها که با بررسی مستمر و کنترل صحیح در کلیه قسمتها محقق می گردد.

۳-­ اطمینان از اجرای صحیح کنترلهای داخلی که با آزمون مستمر کنترلهای داخلی تحقق می یابد.

خدمات حسابرسی داخلی در بسیاری از سازمانها برون سپاری شده و این موسسه با برخورداری از کادر مجرب و حرفه ای و درجه بیشتر از استقلال ، این خدمات را ارائه می نمایند.

خدمات مشاوره ای

خدمات زیر جزء خدمات مشاوره ای و سایر خدمات این موسسه می باشد:

  • مشاوره مدیریت مالی
  • طراحی و پیاده سازی سیستم های مالی
  • خدمات مالی و حسابداری مالیاتی
  •  نظارت بر امور تصفیه
  • خدماتی که توسط دادگاهها و مراجع قضایی در چارچوب موارد بالا ارجاع و توسط حسابدار رسمی پذیرفته می شود.
  • تهيه صورتهاي مالي تلفيقي
  • تجديد ارزيابي دارائيهاي ثابت
  • ارزيابي سهام
  • ارائه سیستم قیمت تمام شده (A.B.C)
  • اصلاح حساب و اصلاح رویه های مالی
  • مشاوره مالي و مالياتي
  • استقرار سیستم کنترلهای داخلی
  • مشاوره پذیرش شرکتها در بورس، تهیه امیدنامه و برنامه کسب و کار (Business plan)
  • استقرار و راه اندازی سیستم های یکپارچه برنامه ریزی منابع سازمان ERP
  • سایر مواردی که توسط شورای عالی جامعه حسابداران رسمی ایران اعلام و تأیید می شود.

تهیه صورتهای مالی مبتنی بر IFRS

رشد تجارت بین‌المللی و جریان‌های سرمایه و پیوستگی اقتصادی فزاینده طی دو دهه گذشته، منجر به تمایل به هماهنگ‌سازی استانداردهای حسابداری در میان كشورها شده است. در نتیجه، تعداد زیادی از كشورها استفاده از استانداردهای بین‌المللی حسابداری را پذیرفته‌اند. استانداردهای مذکور با افزایش قابلیت مقایسه و کیفیت اطلاعات مالی موجب شفافیت اطلاعاتی می‌شود که از یک طرف به سرمایه‌گذاران و سایر ذینفعان در اتخاذ تصمیمات اقتصادی آگاهانه‌ترکمک می‌کند و از طرف دیگر با کاهش شکاف اطلاعاتی بین دارندگان اطلاعات و سرمایه‌گذاران، موجب تقویت پاسخگویی می‌شود. ضمن این‌که با آشنایی سرمایه‌‌گذاران با فرصت‌‌‌ها و تهدیدهای سرمایه‌گذاری در سطح جهان، امکان تخصیص بهینه سرمایه و افزایش کارآیی اقتصاد فراهم می‌شود. بر این اساس  ابلاغیه سازمان بورس و اوراق بهادار در تاریخ 25 آذرماه 1395 در خصوص الزام شرکت‌ها به رعایت استانداردهای بین­المللی گزارشگری مالی (IFRS) در تهیه صورت‌های مالی به شرح زیر صادر گردید و بدین ترتیب ایران نیز به جرگه کشورهای پذیرنده استانداردهای بین المللی پیوست:

مخاطبین: کلیۀ ناشران اوراق بهادار ثبت‌‌شده نزد سازمان ‌بورس ‌و اوراق ‌بهادار،  کلیۀ حسابرسان معتمد سازمان بورس و اوراق بهادار

  موضوع: الزام شرکت‌ها به رعایت استانداردهای بین­المللی گزارشگری مالی (IFRS) در تهیه صورت‌های مالی

با سلام و احترام؛

در راستای افزایش شفافیت اطلاعاتی و توسعه بازار سرمایه و ارتقای جایگاه بین‌المللی بازار سرمایه کشور به استناد مصوبه مجمع عمومی سازمان حسابرسی در زمینه اجرای استانداردهای بین‌المللی گزارشگری مالی (IFRS) در تهیه صورت‌های مالی، هیئت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار در تاریخ 18/08/1395 مصادیق شرکت‌ها و مؤسساتی که ملزم به رعایت این استانداردها می‌باشند به شرح زیر مشخص نمود:

1-    کلیه بانک‌ها، موسسات اعتباری  و شرکت‌های بیمه ثبت شده نزد سازمان بورس و اوراق بهادار که دوره مالی آنها از تاریخ 01/01/1395 و بعد از آن شروع می‌شود، ملزم به تهیه و ارائه دو مجموعه صورت‌های مالی سالانه، بر اساس (1) استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی (حسابرسی شده) و (2) استانداردهای حسابداری ایران (حسابرسی شده) هستند.

2-    کلیه شرکت­های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران و فرابورس ایران که دوره مالی آنها از تاریخ 01/01/1395 و بعد از آن شروع می‌شود و سرمایه ثبت شده آنها 000ر10 میلیارد ریال و بیشتر از آن است، ملزم به تهیه و ارائه دو مجموعه صورت‌های مالی سالانه، بر اساس (1) استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی (حسابرسی شده) و (2) استانداردهای حسابداری ایران (حسابرسی شده) هستند.

3-    تهیه صورت­های مالی بر اساس استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی برای سایر شرکتها در سال مالی 1395 اختیاری است و شرکت­هایی که در سالهای آتی (سال­های 1396 و پس از آن) ملزم به تهیه صورت­های مالی طبق استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی خواهند شد، متعاقبا اعلام خواهد شد.

حسابرسی مالی و بازرسی قانونی

سوابق موسسه در حوزه حسابرسی از حیث انواع صنعت بسیار متنوع بوده به گونه ای که این موسسه تا کنون در صنایع گوناگونی از جمله: زراعت وخدمات وابسته، استخراج، نفت و گاز، غذایی و آشامیدنی، منسوجات، محصولات چوبی، محصولات کاغذی، انتشارات و چاپ وتکثیر، فراورده های نفتی، محصولات شیمیایی، لاستیک و پلاستیک، تولید محصولات کامپیوتری الکترونیکی و نوری، فلزات اساسی، ساخت محصولات فلزی، ماشین آلات وتجهیزات، خودرو و ساخت قطعات، قند و شکر، مواد و محصولات دارویی، پیمانکاری صنعتی، تجارت عمده فروشی، جرده فروشی، کاشی و سرامیک، بانک ها و موسسات اعتباری، حمل ونقل، خدمات فنی و مهندسی، فعالیت های اجاره و لیزینگ و فرهنگی ورزشی به ارایه خدمات پرداخته است.

چه اشخاصی باید حسابرسی شوند؟

اطلاعيه وزارت امور اقتصادي و دارايي

الزام كليه واحدهاي توليدي، بازرگاني و خدماتي به انتخاب حسابرس و بازرس از ميان موسسات حسابرسي عضو جامعه حسابداران رسمي

بر اساس ماده 2 آيين نامه اجرايي تبصره 4 قانون استفاده از خدمات تخصصي و حرفه اي حسابداران ذيصلاح به عنوان حسابدار رسمي، مصوب 13/6/1379 هيأت محترم وزيران، كليه واحدهاي توليدي، بازرگاني و خدماتي زير مكلفند حسب مورد حسابرس و بازرس قانوني يا حسابرس خود را از ميان سازمان حسابرسي يا موسسات حسابرسي عضو جامعه حسابداران رسمي ايران انتخاي كنند:

الف- شركت هاي پذيرفته شده يا متقاضي پذيرش در بورس اوراق بهادار و شركت هاي تابعه و وابسته به آنها؛

ب- شركت هاي سهامي عام و شركت هاي تابعه و وابسته به آنها؛

ج- شركت هاي موضوع بندهاي الف و ب ماده 7 قانون اساسنامه سازمان حسابرسي با رعايت ترتيبات مقرر در تبصره يك ماده 132 قانون محاسبات عمومي؛

ه- شعب و دفاتر نمايندگي شركت هاي خارجي كه در اجراي قانون اجازه ثبت شعبه و نمايندگي شركت هاي خارجي مصوب 1376، در ايران ثبت شده اند؛

و- موسسات و نهادهاي عمومي غيردولتي و شركت ها، سازمان ها و موسسات تابعه و وابسته به آنها؛

ز- ساير اشخاص حقوقي و حقيقي (شامل شركت هاي سهامي خاص و ساير شركت ها و همچنين موسسات انتفاعي غيرتجاري، شركت ها و موسسات تعاوني و اتحاديه هاي آنها و اشخاص حقيقي كه طبق مقررات قانوني مربوط، مكلف به نگهداري دفاتر قانوني هستند) كه براساس آخرين اظهارنامه تسليمي خود، جمع كل ناخالص درآمد (فروش و يا خدمات- اعم از عملياتي و غيرعملياتي) آنها بيش از 20 ميليارد ريال (در مورد شركت هاي پيمانكاري، دريافتي آنها بابت پيمان هاي منعقد شده بيش از 20 ميليارد ريال) بوده يا جمع دارايي هاي آنها (جمع ستون بدهكار ترازنامه) بيش از 36 ميليارد ريال باشد.

تبصره: انتخاب حسابرس و بازرس قانوني يا حسابرسي اشخاص موضوع اين بند در چارچوب مقررات قانوني مربوط از ميان حسابداران رسمي كه به صورت «شاغل انفرادي» فعاليت دارند نيز بلامانع است.

اين اطلاعيه در خصوص اشخاصي كه شروع سال مالي آنها از 1/1/1393 و به بعد باشد، لازم الرعايه است.

وزارت امور اقتصادي و دارايي

دفتر مرکزی

دفتر شماره ۲

نشانی دفتر دوم:

شریعتی | خ خواجه عبدالله انصاری |‌ چهار راه ابو‌ذر | غفاری جنوبی | کوچه بهنیا  | پلاک1 | طبقه سوم | واحد 5

کدپستی: 35881-16616 | تلفن: 22861830  | فکس: 22899690

پست الکترونیک: saman.p.shajari@gmail.com

 

نشانی دفتر مرکزی:

بلوار آفریقا | نبش عاطفی غربی | پلاك 152 | برج صبا| طبقه 12 | واحد 123

کدپستی: 35111-19679 | تلفن: 22037213 و 22037215 | فکس:  22012264

پست الکترونیک:  samanicpa@yahoo.com